Leta i den här bloggen

tisdag 3 juli 2007

Protest mot kd-gynekolog

UTTALANDE

Vi protesterar mot kristdemokraternas syn på abortfrågan

Vi inom Skånes Socialdemokratiska kvinnoförbund blev oerhört upprörda över ett uttalandet i talarstolen av f.d. gynekologen Irena Wrigth under kristdemokraternas stämma.
I ett inlägg i abortdebatten så sade Wrigth att hon skulle berätta en berättelse om hur hon hade tagit hem ett 12 veckor aborterat foster och visat sitt 4 ½ åriga barn detta. Barnets reaktion var då "en sådan söt liten baby, kan jag inte få en sådan". Därefter "vem har dödat babyn".
Jag frågar mig då; är det tillåtet för en gynekolog att fritt råda över aborterade foster även om dessa är inlagda i formalin? Även om det skulle vara tillåtet finns det anledning att fundera över den etiska aspekten i hennes handlande?! Ett foster som är 12 veckor gammalt har ej de mänskliga dragen utvecklade att ett litet barn kan säga vilken söt baby. Det är oerhört upprörande att kds representanter kan få framföra sådanda grova övertramp mot alla de kvinnor som tvingas att ta abort efter 12 veckan. Och hur ser Kristdemokraterna ur moralisk och etisk synvinkel på hennes sätt att använda denna berättelse?

Från Skånes S-kvinnor den 30 juni 2007

Inga kommentarer: