Leta i den här bloggen

tisdag 7 augusti 2007

Är bara muslimer terrorister?

Det hävdas ofta att det bara är muslimer som begår terrordåd. Det används som "bevis" för att alla muslimer är potentiellt farliga och att islam är en våldsreligion (till skillnad från kristendomen).

Nu visar det sig att hotet kanske finns närmre oss än vi trodde. Samma grupperingar (högerextremister) som sprider myten om de onda muslimerna, verkar nu själva planera terrordåd i Sverige.

Nu väntar vi bara på ett fördömande från Sverigedemokraterna. Eller är det vem som står för terrorn det hänger på?

10 kommentarer:

Lina Solo Poesie sa...

COMPLIMENTI CHE BELLA RAGAZZA CHE SEI!! PECCATO CHE NON POSSO LEGGERE QUELLO CHE SCRIVI PERCHE' NON CONOSCO LA LINGUA, IO SONO ITALIANA . SE VIENI A VISITARE IL MIO BLOG NE SAREI FELICE CIAO E BUONA GIORNATA LINA

Erik sa...

Snälla lilla Hillevi, din världsbild är ju oerhört naiv.

Nazisterna vänder sig oftast inte mot Islam eller muslimer som du påstår.
Snarare är många muslimer förenade i sitt judehat med de nazistiska tankegångarna. Mein Kampf är en bästsäljare i mellanöstern!

Är det nån som ger muslimer en dålig "image" så är det väl ändå de själva iom alla de terrordåd som utförs i Islam och Allahs namn. Till viss del spär ju dessutom dina vänsterkollegor till jounalister på denna ganska dåliga bild som förmedlas av Islam.

Hillevi Larsson sa...

Bäste lille Erik, detta är ju rena snurren!

Så de nazister som går och knackar ner personer som ser utländska ut undviker medvetet sina "allierade", d.v.s. muslimerna? De kanske t.o.m. först frågar vilken religion deras offer har innan de går lös med järnrören?

Så är det självklart inte! Högerextremisterna spelar istället på islamofobin för att värva sympasitörer och demonisera invandrare. Denna trend går igen i hela Europa där rasistiska partier alltmer hetsar mot muslimer och utmålar dem som terrorister.

Och det judehat du refererar till bland muslimer handlar i första hand om Israels ockupation av Palestina, i strid med FNs resolutioner och folkrätten. Palestinierna har förtryckts av Israel i många decennier, vilket har fött ett hat mot ockupationsmakten.

Jag försvarar absolut inte dem som sätter likhetstecken mellan staten Israel och judarna, tvärtom! Men de flesta kan skilja mellan vad en stat gör och hur ett helt folk är.

Du gör misstaget att dra alla muslimer över en kam.

"Muslimerna är förenade i sitt judehat" skriver du och :
"är det nån som ger muslimer dålig image så är det väl ändå de själva med alla de terrordåd som utförs i islam och Allahs namn".

Det finns 1,5 miljarder muslimer i världen. Av dessa är det en försvinnande liten andel som ägnar sig åt terrorism.(Och en ännu mindre andel som angriper västerlänningar).
Ändå verkar du mena att muslimerna är en homogen grupp som ger sig själva dålig "image". Som om dessa 1,5 miljarder människor gemensamt fattade beslut som gick ut på att "nu ska vi begå en massa terrordåd".
När de flesta muslimer bara vill leva i fred och frihet med sina familjer. Liksom vi i väst vill.

Bland världens muslimer finns en stor spännvidd. Alltifrån mängder av sekulariserade muslimer (som inte bryr sig om religion mer än medelsvensson gör)till en klick bestående av fundamentalister och extremister. Ytterligare ett stort antal befinner sig någonstans däremellan. De är troende och lever i enlighet med sin tro, men vill ha demokrati och frihet. Bland Sveriges muslimer finns samma spännvidd.

En hel del av de muslimer vi har i Sverige har flytt från diktaturer
och krig. De vill inte uppleva mer våld och elände, varken från extremister eller någon annan.

Det finns självklart rötägg både i Sverige och i andra länder. Bland muslimer och i andra grupper.

Det bästa sättet att bekämpa dem är att se till att de inte får så många anhängare och sympatisörer bland vanligt folk.

Men när vi börjar dra alla över en kam och hetsa mot alla muslimer, då spär vi på konflikten mellan väst och öst och ger religiösa fundamentalister vatten på sin kvarn. Då riskerar de att få större legitimitet hos vanligt folk. En yttre fiende är som bekant ett sätt att skapa enighet och föra bort uppmärksamheten från interna problem.

Det är farligt att generalisera, särskilt när det gäller människor. Det finns betydligt mer som förenar oss människor än som skiljer oss åt. Men när man fokuserar på skillnaderna och dessutom demoniserar stora grupper, då skapar man bara mer problem och konflikter.

Tänk om man skulle döma alla kristna i Sverige efter det som hände i Knutby? Hur mycket fördomar och konflikter hade vi då inte skapat i onödan?

Vi ska självklart ta avstånd från terrordåd, oavsett vem som står bakom dem. Men 1,5 miljarder människor kan rimligen inte göras ansvariga bara för att de råkar vara muslimer!

Erik sa...

För det första, titta på brottstatistiken som finns så kan du ju se vem som knackar ner rånar och våldtar vem...

För det andra kan du ju fråga dig varför så många muslimer jublade när flygplanen flög in i WTC osv?
Varför samtycker så många muslimer med terrordåd?

För det tredje lär dig läsa..jag skrev inte att att "Muslimerna är förenade i sitt judehat"
Jag skrev förenade med de naziztiska tankegångarna.

Förresten, varför drar du in Sverigedemokraterna i det här?

Vad har SD med nynazistiska terrorkampanjer att göra?

Snacka om att du är ute och cyklar!

Unknown sa...

Erik, om du vill att vi ska ta in brottstatistik så blir jag väldigt glad, för då får jag komma in och köra över dig lite.. Brottstatistiken säger nämligen att den vanligaste våldtäktsmannen är Svensk, runt 35-40 år och är i en relation med offret. Skulle vi senare kolla upp brottsstatistiken gällande icke svenskar kommer fortfarande de nordiska ländernas gästande män på första plats (finnar framförallt).
Men om vi ska gå på den statistik som SD (Jag tar med sd eftersom jag vet att just SD tycker om den här statistiken och att SD redan är med i den här debatten) så kan man se att det är en större mängd brott i områden som fitja och hammarkullen, men ur en kriminologisk synvinkel betyder det inte att det begås fler brott där, utan snarare att det finns fler iaktagande poliser på plats vid brotten, varpå statistiken ökar, varpå politiker som vill bekämpa brottsligheten i förorter vill sätta in fler poliser och hela ekorrhjulet snurrar vidare.
Med andra ord.. om du menar att det är muslimer som fyller upp svenska fängelser så får du nog tänka om och kolla dina källor för så ligger inte landet.

Vad gäller din åsikt om att "så många muslimer jublade när flygplanen flög in i WTC osv". hur många är "många"?. Mig vetligen strömmade det ut en del sändningar i tv den elfte september 2001 med dansande människor, men i efterhand kan man också se flera dansande amerikaner, engelsmän, svenskar, fransmän, ryssar etc. etc. betyder det att alla de andra nationerna också såg attacken som en glad nyhet bara för att en del utav dem gjorde det?
Själv vet jag att flera muslimer minsan såg nyheten som extra tragiska, inte enbart för hemskhetens skull utan även för att de visste vad som skulle komma. I USA och i flera delar av världen attakerades muslimska medborgare, moskéer och affärer ägda av muslimer i hämnd.
Eftersom även hämndaktioner drabbade muslimer i Sverige, borde inte vi svenskar, enligt din logik, också kunna kallas för hämndlystan vildar?

Erik sa...

Simon du vet lika väl som jag vad som döljer sig bakom brottsstatistiken, gå in på ett svenskt fängelse eller häkte så får du se sanningen.

Tre fjärdedelar (minst) av de intagna är av annan ETNICITET än svenskar.

Tom Jan Guillou häpnade ju över detta när han för några år sen besökte ett svenskt fängelse.

Kom inte och snacka goja om "dansande amerikaner" efter 9 /11!

Det finns ett stöd för terrorn mot väst bland muslimer.
En del av detta kan sägas vara ett logiskt motstånd mot USA och Israel, medans en annan del har sitt ursprung i fundamentalistiska galna tolkningar av koranen och Islam.

Att förneka att dessa två former av terrorism har stöd bland muslimer är ju fullständigt vansinnigt!
Flertalet muslimer stödjer givetvis inte detta men man SKALL INTE sopa under mattan att ett betyndande antal direkt eller indirekt stödjer terrorismen.
Runt en fjärdedel av muslimerna i UK vill tex ha sharialagar. Förmodligen finns liknande siffror bland muslimska befolkningar i hela västvärlden.

Unknown sa...

Kära erik, fack åff!

"Tre fjärdedelar (minst) av de intagna är av annan ETNICITET än svenskar."

I svensk lag beskrivs ordet etnicitet som "att någon tillhör en grupp av personer som har samma nationella eller etniska ursprung, ras eller hudfärg".
När du benämner annan etnicitet räknas fortfarande finnar, norrmän, tyskar och engelskmän in som tillhörande annan etnicitet än svenskar eftersom de tillhör ett annat nationellt ursprung.
Detta till trots(!) gör ändå inget för att stärka ditt argument. Jag drog fram lite statistik från kriminalvården och Brå (du har säkert en jätte duktig källa som säkert varenda siffra inom systemet, men jag köper det inte) säger att minst 3 fjärdedelar av de som sitter på anstalt är SVENSKAR (hör och häpna).
Men visst, du vill säkert pålysa om att svenskar som är barn till invandrare (första generationens svenskar) fyller upp slående 50% av platserna utöver de 25% utländska internerna. Men då får du allt visa lite källor och inte bara köra på känsla igen.

Du menar vidare på att en betydande del utav muslimerna stödjer terrorn, då kan jag påpeka lite lätt att en enormt mycket mer betydande del av de troende muslimerna inte stödjer terrorn. Och det här med att 25% av englands muslimska befolkning vill ha sharialagar, lagen om att bara en muslim ska dömma en muslim under muslimska regler. Hur tror du att en svensk som åker och bosätter sig där vill bli dömd? Med en svensk dommare eller kinesisk när det kommer till frågan om svensken begått brott mot cencurlagarna (lagar som är otroligt viktiga för oss men inte lika viktiga i den kinesiska meningen).

Nä du erik. Kom med korrekt statistik, kom med fakta och kom med ett öppet sinne för att du kan ha fel i dina tankar. Annars är du lika låst som de muslimer du fruktar.

Erik sa...

http://www.flashback.info/showthread.php?t=167784

Ok simon läs på lite brottssiffror och kommentera gärna vilket samhälle ni sossar och alla de andra 7 riksdagspartierna skapat genom massinvandringen.

Unknown sa...

Oj oj oj erik.. källhänvisning till flashback forumet, det är ju nästan för lätt.

Till att börja med:
Brå informationen som hänvisas till på forumet (som lägligt nog verkar oåtkolmig, men miströsta ej för jag har rapporten i pappersformat sedan det att jag läste kriminologi på högskolan) beskriver andel brott fördelat på andel personer per nationalitet i landet. Det betyder följande: om det finns 100 från grupp A och 10 begår brott begår 10% av grupp A anmälda för brott. Om det finns 20 från grupp B och 10 begår brott är 50% av grupp B brottslingar.. det betyder inte att det finns fler brottslingar mer än att en större andel av grupp B är brottslingar.

Men om man sen ser till orsaken/er till brotten märker man att en mycket större andel av grupp B lever som de 10% brottsliga personerna i grupp A.

Det är lite roligt med flashback informationen när de säger att det finns en tolkning utav matrealet, gjort utav kriminologer och forskare, men som författaren på flashback inte anser går att sammanfatta eller för den delen tycks finna relevant. Det är ett lika stort misstag som att använda flashback som källhänvisning.

Något jag vet att folk från Flashback gillar att anmärka på är att invandrare från västvärden tycks bedriva mindre brottslighet. Detta hänger "självklart" samman med att personer som kommer från länder som England, USA eller Kanada oftast kommer hit till följd av att de faktiskt fått ett jobb, något som flyktingar eller folk med konstiga efternamn sällan brukar fixa.

En väldigt spännande sak som faktiskt finns i statistiken du hänvisar till (för statistiken är fritt plockad ur rapporten) är faktumet att en av de mest representerade invandrargrupperna när det gäller att begå brott är italienare. under 85-89 säger rapporten att italienare begick näst mest våldtäkter i sverige beräknat per italienare i sverige (kan tilläggas att antalet våldtäkter utav italienare bara är en bråkdel jämfört med andel våldtäkter gjorda utav svenska män). Är inte Italienare ganska lika svenskar ur kulturell aspekt?

För det andra: Jag är inte sosialdemokrat. I det senaste valet röstade jag på ett av allianspartierna. "Massinvandringen" som du beskriver är ca 10-15 tusen (22 tusen in och drygt 5-7 tusen ut som flyttar hem igen). Men det spelar väl ingen roll för dig då en invandrare tycks vara en för mycket?

Lycka till i livet erik, du kommer ha svårt att förstå dig på hur världen bygger på att människor kan hålla ihop, något som ändå är så livsviktigt.

Erik sa...

http://www.svd.se/dynamiskt/ledare/did_16069454.asp

Samtidigt som MI5 berättade om de 1200 övervakade jihadisterna pekade de också på ett annat allvarligt problem som framkommit i opinionsmätningar. Av landets mellan 1,5 och 2 miljoner muslimer var 400000 i någon grad sympatiskt inställda till våldsamt jihad i världens olika hörn.


Simon du skirver j uen del väldigt märkliga saker.

Bland annat skriver du att:

"Det betyder följande: om det finns 100 från grupp A och 10 begår brott begår 10% av grupp A anmälda för brott. Om det finns 20 från grupp B och 10 begår brott är 50% av grupp B brottslingar.. det betyder inte att det finns fler brottslingar mer än att en större andel av grupp B är brottslingar."

Vad vill du ha sagt med detta? GIVETVIS är det ANDELEN kriminella i varje mätt grupp som är mest intressant. Antalet följer ju hur många i gruppen som tex finns i Sverige och hur många i gruppen man kan förvänta sig kommer att anlända i framtiden.

"Men om man sen ser till orsaken/er till brotten märker man att en mycket större andel av grupp B lever som de 10% brottsliga personerna i grupp A."

Givetvis tenderar kriminella att leva på oordnade och märkliga vis, vad har det med saken att göra?

Vissa grupper som kommer hit tenderar att leva på vissa sätt andra på ett annat sätt. Detta förändrar ju inte effekten av massinvandringen.

Italien, var har du fått din idé om likheten mellan svensk kultur och italiensk?
En ex flickvän till mig försökte bosätta sig i Italien för arbete som Aupair. Hon gav upp, vet du varför? Hon blev dagligen så pass antastad av männen att hon till slut valde att åka hem..

Vidare skriver du att Sverige har en invandring på runt 15 till 20 tusen per år.

Återigen är du ute på djupt vatten, invandringen till Sverige ligger på
runt:

"In- och utvandring under 2006

Under 2006 invandrade cirka 78 700 personer till Sverige, och 19 500 personer utvandrade"

Uppehållstillstånd

Under 2006 fick 86 436 personer uppehållstillstånd, en ökning jämfört med 2005, då motsvarande siffra var 62 463.

källa migrationsverket.

Vill du läsa mer om den fullständigt vansinnniga massinvandring vi har i Sverige kan jag föreslå följande blogg.

http://www.ulfpettersson.se/2007/07/12/myten-om-den-restriktiva-flyktingpolitiken/

För övrigt är din ton väldigt tråkig, om jag får föreslå en sak så lär dig gärna hålla en någorlunda god ton när du diskuterar med folk. Visst, ibland kan det vara svårt eftersom åsikter kan gå isär väldigt mycket men man bör faktist försöka.

mvh
Erik