Leta i den här bloggen

söndag 5 augusti 2007

Hellre Peps än kungen!

Peps Persson har blivit Cornelis-stipendiat.

Han är en värdig vinnare. Vi talar om ett musikaliskt geni,liksom Cornelis Vreeswijk var på sin tid.

Peps har även utmärkt sig på ett annat sätt. För ett tag sedan föreslog Republikanska föreningen att kungen tas bort från kronan och ersätts med en bättre symbol för Sverige. Sydveriges tidning Kvällsposten genomförde då en enkät bland sina läsare på temat vem de ville se istället för kungen. Peps Persson vann omröstningen överlägset!

Ingen blir gladare än jag om vi en dag får se Peps nuna pryda kronan! De andra kungahuvena kan med fördel också tas bort från sedlar och mynt. Vi har så många andra bättre förebilder som vi borde lyfta fram. Både historiska och nutida svenska hjältar.

Vi har ingen brist på personer som borde lyftas fram mer! Personer som representerar det bästa Sverige har att erbjuda: demokrati, mänskliga rättigheter och framåtskridande... Kungen symboliserar ingenting av detta.

2 kommentarer:

Erik Eriksson sa...

Det är för bedrövligt att en person som alltid och fortfarande via politiska visor propagerar för samhällsomstörtning får ett ansett musikpris. Peps musik har med tiden och professionella medmusikanter blivit bitvis svängig men texterna tillhör omogna tonåringar från 70-talet.
Skämmigt för priskommitten att utse Peps. Usch.

Hillevi Larsson sa...

Så du menar att Cornelis Vreeswijk inte har skrivit några politiska visor?! Både Cornelis och Peps har sjungit om utsatta människor och drömt om ett rättvisare samhälle.
Är det detta som är "samhällsomstörtande"?
Är det det så önskar jag att fler blev samhällsomstörtare!

Peps har för övrigt också skrivit ett par låtar där han varnar för miljöförstöringen (där var han före sin tid dessutom!)Men det kanske är ett alltför "samhällsomstörtande" budskap för att man ska våga lyssna?


Kanske borde vi låta orättvisor och miljöförstöring ha sin gilla gång. Att människor, djur och natur bryts ner och dör är ju trots allt bättre än att verka för "samhällsomstörtning"! Eller?

Ni som inte redan har gjort det - lyssna på Peps och Cornelis musik! Texterna är briljanta och musiken fantastisk! De sjunger inte bara om rättvisa utan även om kärlek. Det kan väl inte ens erik eriksson ha något emot?