Leta i den här bloggen

tisdag 7 augusti 2007

Kvinnan - det starka könet

Östrogen eller inte, det är dags att avliva myten om kvinnan som det svagare könet.

Det är uppenbart att kvinnor har kapacitet att klara enorma arbetsuppgifter och tåla omänsklig smärta.

Kvinnor har visserligen som regel mindre muskelstyrka än män. Men detta kompenseras av uthållighet, stress- och smärttålighet.

Kan man föda barn är man kapabel till nästan vad som helst!

Många kvinnor har idag heltidsjobb samtidigt som de sköter hemmet, barnen och markservicen till mannen. Tala om arbetsprestation!

Men männen klarar mer än de tror! Många män skulle bli överraskade om de utmanade sig själva och började göra sin del av hushållssysslorna. Dessutom skulle det i förlängningen lätta på arbetsbördan både för kvinnan och mannen. Delad börda är halv börda!

1 kommentar:

Unknown sa...

Här i ett mer och mer könsneutralt 2000-talet, åtminstonde i storstäderna känns detta resonemang som ganska förlegat och på väg att rangeras ut. I den generation som jag växer upp i är det i min uppfattning att hushållssysslor och omhändertagande av de gemensamma barnen är ganska jämt fördelad mellan könen.
Alltså kan man sluta att luta sina feministiska slagdängor på att kvinnan drar hela lasset hemma medan mannen sitter framför sporten, dricker öl och väntar på maten eftersom dett inte längre är sant eller ens relevant.

Johan
80-talist och sjuksköterska.