Leta i den här bloggen

torsdag 23 augusti 2007

Krystade undanflykter

Följetongen med plastikkirurgen fortsätter...

Nu hävdar kirurgen att han onanerat precis innan han behandlat flickan, och att det är orsaken till att att hans spermier finns i hennes trosor. Han har enligt denna förklaringsmodell fört över spermier via sin hand som av misstag hamnat i hennes underliv. Han har tidigare också hävdat att han haft sex med sin fru på morgonen och därmed råkat få med sig spermie-rester på handen.

För det första så är bortförklaringarna skrattretande dåliga. För det andra - tvättar kirurger inte händerna innan de utför ingrepp och operationer på sina patienter? Borde de inte annars använda hanskar? Man undrar ju hur det egentligen står till på kliniken! Och är det inte märkligt att kirurgen springer och onanerar på företagstoaletten på arbetstid?!

Allt detta är självklart bara undanflykter, som han tar till för att slippa en våldtäktsdom. Han har påträffats med "fingrarna i syltburken" och nu försöker han hitta på dåliga bortförklaringar. Trots att bevis finns, trots otaliga vittnesmål och trots att flera andra kvinnor nu trätt fram och berättat om hans övergrepp. Kvinnor som utsatts både i vaket och sövt tillstånd.

Det är bedrövligt att mannen inte åtminstone kan stå för vad han gjort. Advokaten försöker nu dessutom yrka på att det inte kan vara tal om grov våldtäkt, om det skulle bli en fällande dom, eftersom mannen inte använt tillräckligt mycket våld. Advokaten sköter bara sitt jobb, men domstolen måste se till att detta resonemang inte vinner gehöver. Annars kan man lika gärna hävda att det inte heller är grov våldtäkt om våldtäktsmannen bundit fast sitt offret. Då kan hon ju inte heller göra göra motstånd och gärningsmannen behöver inte bruka så mycket våld!

Jag har många gånger cyklat förbi den aktuella kliniken, som ligger nära min gamla lägenhet. Jag har tidigare reagerat på att de annonserat med före- och efterbilder utanför sin klinik. Där har funnits bilder på fullständigt normala, unga kvinnor som poserat på före-bilden. På efter-bilden har någon justering gjorts som knappast behövts göras. Budskapet är att du aldrig blir "perfekt" och att det alltid finns något som behöver "rättas till". Och plastikkirurgen var uppenbarligen inte sen att hjälpa kvinnor med det. Unga, attraktiva flickor verkar han ha varit särskilt angelägen om att "hjälpa"...


Även i: Svd

Inga kommentarer: