Leta i den här bloggen

fredag 24 augusti 2007

Sloggis insats för ungdomen

Det är bekvämt för Sloggi att veta att tävlingen är frivillig och att de unga som medverkar därmed själva får ta konsekvenserna.

Man skulle kunna misstänka att syftet med det hela är att spela på sex och unga, exponerade kroppar. Men återigen, det är ju inte Sloggis fel att barn och ungdomar väljer att skicka in bilder på sig själva iförda endast stringtrosor. Att Sloggi lockar med ett lukrativt modellkontrakt är heller ingen ursäkt. Barnen måste väl förstå att de själva har ett ansvar för vilka bilder de skickar in! Sloggi kan i alla fall inte hållas ansvarigt för detta.

Det är ju tråkigt för de unga som inte får så hög poängsättning på sina rumpor. Men det är ju allmänheten som sätter poängen, så det kan ju knappast Sloggi rå för. Det är demokrati som råder, den bakdel som flest finner attraktiv får högst poäng. Hur kan demokrati vara fel? Just nu är en ung, inoljad bulgarisk flicka i färd med att ta av sina svarta stringtrosor mest populär. Än se´n då? Varför inte glädjas för hennes skull istället för att gnälla på tävlingen?

Ungdomarna som medverkar får också ta emot trevliga kommentarer på nätet. Det måste ju anses som stärkande för självförtroendet att få höra vad andra vill göra med ens kropp. Ju fler som vill sätta på en, desto mer populär är man ju! Sloggi gör kanske i själva verket en stor insats för att stärka unga människors dåliga självförtroende!

Sedan har vi ju även modellkontraktet. Vilken ungdom drömmer inte om att bli en berömd fotomodell? Sloggi kan förverkliga den drömmen! Även de som inte lyckas vinna kontraktet har chansen att bli berömda. Deras nakna rumpor exponeras ju för hela världen!

Också det här med pedofilerna. Vill de använda bilderna så kan det väl ändå inte vara Sloggis fel! Och när det gäller barn som skickar in bilder på sig själva så kan väl Sloggi inte avgöra deras ålder utifrån bilderna. Det vet ju alla att åldersbedömning är en gråzon! Ansvaret ligger på föräldrarna. De får helt enkelt ha bättre uppsikt över sina barn istället för att skylla ifrån sig på Sloggi.

Ett annat hot som lyfts fram är att bilderna ska användas av Eskortfirmor i deras marknadsföring. Men hallå! Sloggi kan väl inte hjälpa att sexiga bilder får spridning på nätet. Varför inte istället se den positiva sidan av saken? Det borde ju vara en komplimang för de ungdomar som på detta sätt "blir utvalda". Då har de ju verkligen fått bekräftelse på att de är snygga!

Sloggi gör något fantastiskt för unga människor - förverkligar deras drömmar om berömmelse, framgång och bekräftelse. Och ändå är det bara en massa gnäll och klagomål från bittra vuxna människor. Men i grunden bottnar alltihop i avundsjuka. För vem skulle inte vilja exponera sig på bild med bar ända och få motta världens hyllningskör och målande beskrivningar av allt folk vill göra med en? Det är ett sunt, eftersträvansvärt mål som Sloggi erbjuder dagens ungdom! Egentligen borde inte bara den snyggaste ändan få pris. Även Sloggi borde vinna en utmärkelse för sitt altruistiska,berömvärda ungdomsarbete!

Nej, allvarligt talat, argumenten ovan håller inte och faller på sin egen orimlighet!

Läs även: Svd2

5 kommentarer:

Adrian Kaba sa...

Hej Hillevi, brukar hålla med dig i dina feministiska analyser men här är jag tveksam. Jag tycket att hela det här med internet och sidor som på ett eller annat sätt livnär sig på ungdomars behov att synas och kommenteras i mer sexuella och utseendefixerade former bara spär på och sexualiserar det offentliga rummen. Dessa Internetsidor är lika lättillgängliga som H & M: s reklampelare.

Varför är många av dessa sidor riktade mot ungdomarna och inte mot andra grupper t.ex. medelålders män och kvinnor, eller äldre? Ju får att vi har sexualiserat ungdome. Jag tycker detta är kränkande och diskriminerande för oss unga att framställas som sexuella objekt. Jag kan tänka mig hur många snuskiga gubbar och tanter i maktens boningar tillfredställer sig på dessa sidor.

Nej dessa sidor skapar inget gott, Hillevi!

Fredric Kjellberg sa...

Du skriver om pedofiler som skulle kunna utnyttja bilder från Sloggi. Har du något enda exempel på en bild som föreställer ett barn som är intressant för en pedofil? Vet du ens vad det är en pedofil tänder på?

Hillevi Larsson sa...

Hej Adrian!

Jag borde kanske varit tydligare med att HELA MITT INLÄGG ÄR IRONISKT menat.

Självklart tycker jag liksom du att Sloggis tävling är vidrig!!!

Jag ville med inlägget visa på hur idiotiskt Sloggis resonemang är om att tävlingen är "frivillig" och att Sloggi inte har något ansvar. Argumenten faller på sin egen orimlighet och det var det jag ville få fram!

Jag håller med dig till 100%!!!

Har även gjort ett förtydligande i blogg-texten nu.


Bästa hälsningar

Hillevi

Adrian Kaba sa...

Hehe luris, blev lite fundersam- Jag måste få henne på rätt väg!

En så klok person som dig måste man ha på sin sida..

Mvh Adrian

F sa...

bra skrivet.