Leta i den här bloggen

tisdag 21 augusti 2007

Barn som handelsvaror

Barn som kommer från dysfunktionella, trasiga familjer behöver mer än någon annan trygghet och kärlek. Istället har alltför många fått uppleva övergrepp, kränkningar och hat från sin nya fosterfamilj.

Missförhållanden fanns uppenbarligen förr och förekommer än idag. Kontrollen av både fosterfamiljer och behandlingshem måste bli bättre, särskilt som pengar är inblandade. Det får aldrig vara så att någon tar hand om barn enbart för att tjäna pengar på det! Därför måste kontrollen vara rigorös av de personer som tar emot övergivna och trasiga barn. Barnen behöver kärlek, inte bara en sängplats och mat för dagen.

Huvuddelen av dem som tar emot fosterbarn gör ett fantastiskt arbete och ger barnen ett nytt kärleksfullt hem. De gör något ovärderligt!

Men de som missbrukar systemet enbart för att tjäna pengar eller för att ta ut sina agressioner eller sexuella begär på barnet, de måste avslöjas, ställas inför rätta och aldrig få lova att ta emot barn igen!

Att utnyttja och plåga ett försvarslöst, övergivet barn är ett fruktansvärt brott. Barnens sår läker kanske aldrig efter en sådan barndom. Först sviks de av sin biologiska familj, sedan av fosterfamiljen och därefter av samhället som låter dem bo kvar hos vidriga skurkar.

Barn som vuxit upp under dessa usla förhållanden är självklart berättigade till skadestånd! Något annat vore ytterligare ett svek!

Även i: Svd

2 kommentarer:

Ruby Harrold-Claesson sa...

Jag hänvisar till mitt inlägg "Fosterbarnens rättslöshet" på Morgan Johanssons blog
http://morganjohansson.blogspot.com/2007/08/offren-fr-vergreppen-mste-f-upprttelse.html

Ruby Harrold-Claesson
Jur. kand
Ordf. i NKMR
www.nkmr.org

Anna sa...

Jag hänvisar till:
http://www.consequentia.se/?page=58