Leta i den här bloggen

fredag 3 augusti 2007

Inte en dag för tidigt!

Mycket glädjande besked!

Hur har man egentligen tänkt innan? Att det är okej att fortsätta misshandla djur, bara man inte gör det i den egna kommunen?

Djurplågeri är ett fruktansvärt brott tycker jag. Man ger sig på en värnlös varelse som inte kan försvara sig och som är helt beroende av sin ägare.

I förlängningen kan djuret även bli ett vapen, som riktas mot andra djur och människor. Det tydligaste exemplet är kamphundarna som misshandlas och hetsas för att lära sig att gå till attack hänsynslöst. Ofta tränas hundarna genom att ägaren med våld tvingar dem att bita sönder trästammar. Sedan kan ägaren använda hunden för att sätta sig i respekt hos andra och som ett vapen.

Dessa hundar är livsfarliga, men de är det eftersom ägaren uppfostrat dem till det!

Genom ett centralt register kan man förhindra att människor skaffar nya hundar när de gamla avlivats (för att de gett sig på andra hundar och människor).

Det är för övrigt skrämmande att bönder som dömts för vanvård av sina egna kreatur, kan få bidrag för att fortsätta med jordbruksverksamhet som involverar djur.

De borde inte bara förbjudas att ha djur utan bidragen för verksamheten borde också dras in!

2 kommentarer:

magnus sa...

Intressant att se att du har USA:s kostnader för kriget i Irak i menyn.

Det bevisar ju med stor kraft att USA inte gör det för sin egen vinning och oljans skull, utan helt ideellt för irakiernas freds och frihets skull.

Förresten är Basra i dag den säkraste staden, och al-Qaida och andra utländska våldsgäng har fångats i så stor grad att de retirerat och våldet dramatiskt minskat.

En förkrossande majoritet irakier har sedan invasionen stött denna och anset att allt som skett sen den startade varit värt USA:s insats.

Att du har en helt annan och anti-USA-tanke om Irak är jag säker på, men den stöds alltså inte med logik (som i exemplet USA:s kostnad för kriget och påståendena att de gör det för oljan) utan är en en fiktion, inte minst i medierna.

I USA är de krigs-kritiska demokraterna helt perplext förvirrade nu, när kriget mot al-Qaida i Irak går så bra. Hur detta kommer hanteras av svenska vänstern kan man ju undra.

(Märkligt förresten att riksdagsmän ska vara för att homosexuella ska få öka riskerna för blodgivning och var ologisk om USA:s kostnader för kriget och att USA är där för oljans skull. Klantiga väljare!)

-
MVH, Magnus Andersson, Göteborg

Hillevi Larsson sa...

Visst, USA krigar i Irak för irakiernas fred och frihet. (absolut inte för makt och olja!)

På samma sätt som USA krigade i Vietnam för att ge det vietnamesiska folket fred och frihet...

Och visst är Bush solidarisk när han använder skattepengarna till vapen och krigföring samtidigt som en tredjedel av amerikanerna är fattiga och Bushadministrationen inte har "råd" att ge alla amerikaner sjukvård?
(Det här har naturligtvis ingenting att göra med att Bush sponsrats av vapenindustrin.)

USAs samarbete med Saudiarabien är väl också bra? Lite brott mot demokrati och mänskliga rättigheter får man väl ändå tåla för att upprätthålla lag och ordning? Och självklart har detta samarbete ingenting att göra med USAs ekonomiska intressen. Amerikanarna vill bara hjälpa folket i Saudiarabien att få fred och frihet. (Liksom motiven är för alla övriga ekonomiska samarbeten och militära konflikter som USA är inblandad i.)

De miljontals flyktingar som hittills flytt kriget i Irak tycker självklart också att USAs krig varit enormt framgångsrikte. Att bara några hundra av dessa välkomnats som flyktingar till USA beror på att de har fått det jättebra i Irak sedan kriget inleddes. Faktiskt har de det betydligt bättre i Irak än i något annat land i världen! De flesta flyktingar kommer att inse att gräset inte var grönare på andra sidan och återvända till Irak. Världens tryggaste land, tack vare USAs invasion!