Leta i den här bloggen

fredag 10 augusti 2007

Lycka till!

Läser att Zanyar Adami lämnar Gringo för nya arbetsuppgifter.

Jag önskar honom lycka till!

Tråkigt att Gringos förlag gått i konkurs men kul att tidningen fortsätter och flyttar sin verksamhet från Stockholm till Landskrona. Symboliken är klockren!

Dialog är A och O om man vill bekämpa fördomar och få igång en diskussion. Att vara ute på fältet, träffa människor, lyssna på dem och prata med dem är det bästa! Ett "von-oben"-perspektiv skapar inte kommunikation utan bara större avstånd. Gringo gör helt rätt när de flyttar till Skåne!

Läs även: DN

9 kommentarer:

Michel Rienzi sa...

Hahahaha!!!!

Om det var något som Gringo gjorde så var det just att "cementera utanförskapet" eller vad det nu kallas.

Jag bor i en förort, och har ALDRIG sett invandrare läsa Gringo. Däremot har jag sett en hel del kultursossar läsa sånt.

Hillevi Larsson sa...

Tycker du så borde du tycka det är bra att Gringo kommer ut i verkligheten och träffar "vanligt folk" i Landskrona ;)

parabellum sa...

Säger som Fylking: ÄNTLIGEN!! Dessa månkulturprojekt kommer aldrig att gå med vinst. Varken i verkligheten eller i tryckt form.

Och innan du säger någonting, Hillevi, så tycker jag att du kan ta och redogöra för din egen roll i mångkulturen. Alltså: I vilken stadsdel bor du själv i, hur många utlänningar känner du (dina universitets-blatte-vänner räknas inte)? Eller är du en sådan som bara vill trycka på andra människor dina ideal, utan att själv behöva ta i dem?

Hillevi Larsson sa...

Jag bor i Fosie stadsdel i Malmö, ett stenkast från Nydalatorget, och två stenkast från Rosengård. Min stadsdel räknas som en av dem mest "invandrartäta" i Malmö. Åtskilliga av mina närmaste grannar har utländsk bakgrund.

Min bäste vän har invandrarbakgrund och för övrigt känner jag och umgås med en hel hop "invandrare". Jag har inte räknat dem. Det känns dessutom olustigt att tänka i de termerna. De är i första hand människor, i andra hand sin bakgrund.

Vad jag vet har jag inga "universitets-blatte-vänner", vad nu det är för något?

Jag råkar själv bo i en "invandrar-tät" stadsdel och trivs alldeles utmärkt där, tack!

Även om jag inte hade gjort det så tycker jag inte man ska bli diskvalificerad från att uttala sig beroende på var man råkar bo.

Michel Rienzi sa...

Gringo är en SKITTIDNING vars artiklar är undermåliga. Den bidrar inte med något nytt, banbrytande, ideologiskt eller ens intressant.

Socialism handlar inte om mångfald, jämlikhet eller mys-pys, utan om ett HÄNSYNSLÖST KLASSKRIG mot de rotlösa kosmopolitiska kapitalisterna.

På VILKA sätt, om några, gynnar det faktum att Sverige tar in FLER asylsökande än USA den SVENSKA ARBETARKLASSEN?

Ej PK sa...

Varför ett så litet land som Sverige
begåvats med så många bimbo som Hillevi Larsson?

Hillevi Larsson sa...

Till ej pk:

Ja, tryter argumenten kan man ju alltid gå till personangrepp. Det är också bekämt att vara anonym så att man slipper att själv bli synad.

Bimbo stavas för övrigt bimbos i plural. ;-)

Ej PK sa...

Ngt att läsa för Hillevi Larsson för att hon ska kunna vidga sina vyer:
http://www.independent.ie
http://www.fomi.nu
Fö det skulle vara önskvärt att HL
kunde bevisa att hon hade en egen hjärna och inte enbart den kollektiva....

micko sa...

Nu har gringofolket cashat in, kratsat kastanjerna ur elden, spottat långivarna i ansiktet. Som om inget har hänt fortsätter man med sina lukrativa föreläsningar där man med arvoden på Peter Wahlbeck-nivå slår in öppna dörrar och profiterar på främlingsrädsla.
Hur kan du önska denna södermalmsadel lycka till ?