Leta i den här bloggen

torsdag 21 juni 2007

Midsommarhelgen är "räddad"!

Har precis fått veta att vi kommer att ha möte med EU-nämnden på midsommarafton!

Ordförande Anna Kinberg Batra (m), vice ordförande Susanne Eberstein (s)och ytterligare en representant per parti tvingas därmed infinna sig i EU-nämndens sessionssal under eftermiddagen på midsommarafton.

Jag (och övriga nämndsledamöter)kommer att koppla upp oss till mötet via telefon.

Inget idealt sätt att fira midsommar och min bröllopsdag. Men vad gör man inte för politiken! Eftersom EU-toppmötet äger rum på midsommarafton så har vi inget val.

Det är avgörande att regeringen förankrar sin linje i EU-förhandlingarna hos riksdagen. Hela parlamentarismen bygger på att riksdagen godkänner regeringens politik.

Man kan dock konstatera att den förra regeringen lyckades se till så att EU-toppmötena i juni inte förlades till midsommarafton, med tanke på att det är viktig helgdag för svenska folket som vi firar (den verkliga nationaldagen).

Men regeringen drabbas å andra sidan ännu värre än EU-nämnden. De tvingas fira midsommar i Bryssel - med tunga förhandlingar och nattmanglingar.

Ett bra knep inför framtiden är att se till att sprida midsommarfirandet till övriga Europa. Shakespeare skrev "En midsommarnattsdröm", vilket bidragit till att göra midsommar som fenomen känt. Nu gäller det bara att ta nästa steg och lansera midsommarafton på bred front. Kanske skulle det också ge ett uppsving för vår turisindustri att locka hit europeér för att delta i traditionellt midsommarfirande. Jag tror det skulle bli succée!

Inga kommentarer: