Follow by Email

Leta i den här bloggen

fredag 1 mars 2013

Bussen till bokskogen indragen!


I 200 år har Bokskogen och Torup varit ett av Malmöbornas populäraste utflyktsmål.
Men nu har bussförbindelsen dragits in.
Malmö stad och Skånetrafiken är oense om vem som ska stå för trafiken.
Över en halv miljon besökare tog sig till Torups rekreationsområde förra året. Områdets popularitet lär inte minska. I maj fick Malmö stad även tillgång till Torups slott, sedan den tidigare ägarfamiljen von Leithner lämnat godset i förtid.
– Vi vill göra hela Torup mer tillgängligt och bredda utbudet, slottet är en del av det, förklarade fastighetskontorets Mikael Lang i Sydsvenskan i våras.
Men hur ska Malmöborna ta sig dit? Under många år har besökare, som inte har bil eller möjlighet att cykla, kunnat ta sig dit med buss. Bussförbindelsen har finansierats av Skånetrafiken och Malmö stad.
Men den möjligheten har nu försvunnit.
– Det fungerade inte. Det kostade oss en hel del och vi fick inte ut vad ville för pengarna, därför drog vi in det, säger Karolina Skog (MP), kommunalråd med ansvar för Malmös framtida trafik.
Det har fått många Malmöbor att protestera. På Malmöinitiativet, kommunens digitala debattforum, har 137 personer, bland andra riksdagsledamoten Hillevi Larsson (S), skrivit under och önskat bussförbindelse till Torup.
Malmö stad vill samma sak:
”Rekreationsområdet i Torup är ett viktigt och populärt resmål för många Malmöbor. Att de Malmöbor som saknar tillgång till bil och/eller körkort nu inte har möjlighet att komma till Torup är olyckligt. En trafikering som möjliggör att man åtminstone under helgerna kan nå rekreationsområdet ser vi som mycket viktigt”, slog tekniska nämnden nyligen fast.

Utdrag ur artikel av Andreas Persson publicerad i Sydsvenskan 2013-10-02

Inga kommentarer: