Follow by Email

Leta i den här bloggen

lördag 13 juli 2013

Sjöng för sjukvården

 
Fotograf Susanna Nygren
Bildtext:- Hillevi Larsson (S), ville inte bara tala utan sjöng även kampsånger när hon framträdde vid 1 maj. Hon tyckte att regeringen borde fasas ut, precis som människor fasas ut i jobb- och utvecklingsgarantin.
 
 
Demonstrationen avslutades traditionsenligt med ett möte i Surbrunnsparken. Där fick en viss riksdagskvinna visa sina musikaliska färdigheter. Hillevi Larsson, (S), nöjde sig inte med att hålla ett vanligt förstamajtal utan klev ut på podiet med en gitarr på axeln.

Hon varvade kampsånger med att göra sig ond över den borgerliga regeringen. Regeringens politik har ökat klyftorna, påpekade Hillevi Larsson. Det har skapat en helt ny typ av fattigdom.

- Jag har lagt märke till ett nytt fenomen. Det är matköer. Ensamstående mammor och pensionärer köar för hjälp hos frivilligorganistationer, sa Hillevi Larsson och började sjunga Cornelis Vreeswijks visa "Somliga går med trasiga skor". Hillevi Larsson fortsatte sedan med att ge regeringen en salva för sin arbetslöshetspolitik. Och kallade Fas 3, som nu fått namnet jobb- och utvecklingsgarantin, för slavarbete.

- Man tvingas att arbeta heltid utan lön samtidigt som man förhindras att söka arbete, påpekade honon och anförde att det vore bättre att fasa ut regeringen i stället.

Förutom många pensionärer passade även barnfamiljer på att lyssna på talet.

- Jag tycker att demonstrationen behövs för att peka på nedskärningarna inom skolan och vården, sa Erik Linge som satt med sin familj i gräset.

Doris Möller (S), instämde. Hon är orolig för hur patienterna drabbas när det ska sparas.

- Det är oerhört ansträngande för äldre att behöva åka hit och dit för att få behandling.

DET VAR MÅNGA ÅR SEDAN VI TÅGADE FÖRBI SJUKHUSET.


 
 
Utdrag ur nyhetsartikel av Susanna Nygren publicerad i Skånska dagbladet 2013-05-02

Inga kommentarer: