Follow by Email

Leta i den här bloggen

lördag 13 juli 2013

S har förslag till nytt team

Valberedningen i Malmö Arbetarkommun har nu formerat sitt team inför valet nästa år. Fem kvinnor och fyra män ingår i förslaget som är en rejäl föryngring.
– Vi är nöjda med förslaget som är en bra blandning av människor med olika ålder och erfarenhet, säger Joakim Sandell, ordförande i valberedningen.
Den stora nyheten inom Malmö stad är att Milan Obradovic blir nytt kommunalråd med ansvar för miljö-, stadsbyggnads- och tekniska frågor.
Milan Obradovic, 35 år, är i dag ordförande för miljönämnden och har tidigare suttit i tekniska nämnden. Enligt valberedningen var han en av de mest framträdande ombuden på kongressen i Göteborg och tillför kompetens och energi till gruppen.
Samtidigt byter nuvarande kommunalråd Anders Rubin, 49 år, område och tar över som gruppledare för den nya grundskolenämnden.
– Anders är en av våra mest erfarna politiker i Malmö stad och var tillsammans med Katrin Stjernfeld våra representanter i skolutredningen. För oss är skolan en av stans viktigaste frågor. Därför vill vi se honom på den posten, menar Joakim Sandell.
Sen tidigare har Katrin Stjernfeldt-Jammeh, 34 år, valts som kommunalråd för hela kommunen. Förslaget innebär också att Andreas Schönström, 36 år, fortsätter som kommunalråd för arbetsmarknaden, vuxenutbildningen och även gymnasieskolan och att Carina Nilsson, 53 år ansvarar för sociala frågor, vård och omsorg, som tidigare.
I Arbetarkommunens lag ingår även Christine Axelsson, 61 år, som regionråd och Marie Granlund, 50 år, Hillevi Larsson, 39 år, och Leif Jakobsson, 57 år, som toppnamn på listan från S i Malmö.
 
Nyhetsartikel av Kristina Davidson publicerad i Skånska Dagbladet 2013-04-22

Inga kommentarer: