Follow by Email

Leta i den här bloggen

lördag 13 juli 2013

Kungafamiljen och politiken

Men det var inte bara det känslomässiga som avhandlades i intervjun som sänds i den finska kanalen i juni och som Aftonbladet refererar i dag. Drottningen avslöjade dessutom att hon och kungen ofta ventilerar politiska frågor med regeringen.


- Det har aldrig varit min mening att blanda mig in i politiken eller så men vi tar väldigt många frågor direkt med statsråden, eller kungen då, också med regeringen självklart. Han ventilerar vissa frågor, också politiska frågor, med statsråden. Men inte att vi gör det offentligt, säger drottning Silvia.

Ett uttalande som väcker starka reaktioner. Republikanska föreningens förre ordförande, riksdagsledamoten Hillevi Larsson (S) tycker att det är fel att de överhuvudtaget lägger sig i det politiska.

– Jag kan inte se varför det skulle bli bättre av att de inte gör det offentligt, på sätt och vis gör de ju ändå det. Det borde inte få gå till så att ickefolkvalda får kalla till sig regeringen och kanske till och med lägger sig i arbetet och politiken. Så länge kungahuset är kvar får man se till så att reglerna följs, säger hon.


Utdrag ur text av Karolina Arenhäll publicerad i Aftonbladet 2013-05-29

Inga kommentarer: