Follow by Email

Leta i den här bloggen

onsdag 4 november 2009

Valrörelsen har börjat!

Kyrkovalet står för dörren och nästa år har vi tre val! Då ska vi ta tillbaka regeringsmakten och göra Sveriges kommuner och landsting s-märkta.

Men regeringens misslyckade politik räcker inte för att vi ska vinna. Vi måste presentera trovärdigare alternativ på alla punkter där högern fallerat.

Den stora utmaningen blir att nå ut med vårt budskap samtidigt som våra fiender gör sitt yttersta för att försöka sänka vår trovärdighet. Borgarnas budskap kommer att vara ”Vi red ut stormen”. Arbetslösheten, nyfattigdomen och de växande klyftorna kommer de att skylla på den ekonomiska krisen.

Vi har nu chansen att vinna tillbaka stora grupper som är missnöjda med regeringens politik.

Pensionärerna tappade vi i förra riksdagsvalet och vi har nu möjlighet att återvinna deras förtroende. Men det räcker inte att påtala regeringens åldersdiskriminerande politik. Vi måste gå till val på att ta bort ”pensionärsskatten”! I vassen lurar Sverigedemokraterna som är aktiva bland pensionärer och försöker knipa missnöjesröster…

En hel ungdomsgeneration saknar idag både arbete, pengar och bostad. Ungdomarnas misstro mot regeringen riskerar att leda till fler soffliggare om vi inte visar att vi tänker kämpa för arbete och bostad åt alla.

Mängder av kvinnor har drabbats av högerpolitiken, som främst gynnat rika män. Vi kan erbjuda en kvinnlig statsminister. Men vi ska inte nöja oss med det utan även gå till strid mot könsorättvisorna, både de regeringen skapat och de som fanns sedan tidigare!

Löntagarna är förlorare i högerns samhälle, även de som fått behålla jobbet. Försämrad a-kassa och sjukkassa, urholkade rättigheter och sämre arbetsmiljö är bara början. Men ska vi vinna löntagarnas förtroende måste vi ut på arbetsplatserna och visa att vi står på deras sida!

I kyrkovalet gäller mobilisering. Det gäller även i valet nästa år. Valrörelsen har börjat!


Hillevi Larsson

Publicerad i Aktuellt i Politiken den 7 september 2009

Inga kommentarer: