Follow by Email

Leta i den här bloggen

fredag 1 juni 2007

Mossigt om homoäktenskap

Argumenten känns unkna och passé. En fransk utredning, "hänsyn" till nyanlända invandrare och "äktenskapet är till för reproduktion". Det är dessutom det gamla gardet som kallats in för att underteckna...

Skribenterna verkar ha missat att kärlek är en avgörande och mycket bra anledning att gifta sig!

Även homosexuella skaffar för övrigt barn, med eller utan äktenskap. Hur barnens trygghet skulle minska genom att deras föräldrar får gifta sig är svårt att se!

Man kan dessutom fråga sig om "reproduktionsargumentet" innebär att heterosexuella utan förmåga eller vilja att skaffa barn därmed är diskvalificerade från äktenskapet. Kanske ska man införa obligatoriska fertilitetstest?

Inte speciellt framtidsinriktat.

Det mest anmärkningsvärda i artikeln är ändå hänvisningen till nyanlända invandrare. Vilka andra lagar ska vi undvika att modernisera eller ta bort av hänsyn till att någon kan känna sig stött?

Det är dessutom mycket fördomsfullt att klumpa ihop alla invandrare i en homogen grupp. Vet inte skribenterna att många homosexuella flyr från sina hemländer just för att de förföljs pga sin sexuella läggning? Jag tror inte att de har något emot könsneutrala äktenskap!

2 kommentarer:

Gledwood sa...

hi what mysterious language is THIS I see before me..??

Hi I'm just passing at random ... Next blog etc...

Just thought I'd say hi!

I keep a blog too!

http://gledwood2.blogspot.com

is my main site, my online journal. Do drop by, you're most welcome.

See you later hopefully ...

All the best

from

Gledwood "Vol 2" ...

Hillevi Larsson sa...

Hi!

The language is swedish...


Best regards

Hillevi