Follow by Email

Leta i den här bloggen

söndag 17 maj 2009

Valmanifestet har kommit!

VALMANIFESTET HAR KOMMIT!

Våra viktigaste frågor i Europavalet:

Jobben först

I Europavalet sätter vi jobben först. Ett eget arbete är en förutsättning för personlig utveckling, gemenskap, och frihet att forma sitt eget liv. Vi vill investera i utbildning, forskning och infrastruktur.


Klimatinvestera för framtiden

En offensiv sammanhållen klimatpolitik ger Sverige och hela Europa nya möjligheter.
I Europavalet lyfter vi fram framtidens jobb, välfärd och ekonomiska tillväxt som kan växa fram ur lösningarna på klimatkrisen.


Rättvisa arbetsvillkor

Framgång kräver bättre arbetsvillkor. I Europavalet betonar vi att Sverige ska konkurrera med kunskap och investeringar i framtidens jobb, inte med lägre löner och dåliga arbetsvillkor.


Investera i gröna jobb

Jobbkrisen måste mötas med investeringar – i Sverige och resten av Europa. Vi måste ta tillvara klimatomställningens möjligheter för att skapa nya jobb och för framtidens hållbara, klimatanpassade ekonomi.


Ett jämställt Europa

Det måste vara möjligt att förena familj med arbete. Fortfarande förväntas kvinnor ta ut majoriteten av föräldraförsäkringen och vara hemma när barnen är sjuka. Vi vill driva en offensiv jämställdhetspolitik i Europa.


Ett öppet och solidariskt EU

Europa ska vara en öppen kontinent. Där fler europeiska länder ges möjlighet att bli en del av gemenskapen. EU kan främja fred och utveckling genom sin gemensamma utrikes-, handels- och biståndspolitiken.

1 kommentar:

bertil sa...

Hej Hillevi.Du har alltid så sköna åsikter och så är du republikan. Varför en personlig röst på dig? Varför inte folkpartiet? Jag tvekar i Eu-valet. Wanjas förräderi och stölder från LO och S-pariet? Hon bör avgå. Man blir förbannad och detta förstör för dig också.Förr LO, nu ST-fackansluten. Vänliga hälsningar Bertil från Lund. Lycka till!