Follow by Email

Leta i den här bloggen

fredag 7 december 2007

In hate we trust


Bild: Elisabeth Ohlson Wallin

Häromdagen medverkade jag i en manifestation tillika fotografering av Elisabeth Ohlson Wallin.
Vi var ett par riksdagsledamöter som blev "spetsade" på pålar utanför Högsta domstolen för att symbolisera att det enligt HD är okej att skriva på en hemsida att homosexuella män som lever i enlighet med sin läggning bör hängas upp på pålar på stadens torg. Jag antar att vi valdes ut för att vi varit med och stiftat de lagar som HD nu ska tillämpa. Flera av de "pålade" ledamöterna är dessutom homosexuella själva.

Man kan fråga sig om den nya hetslagstiftningen (som nu även kriminaliserar hets p.g.a. sexuell läggning) verkligen haft någon effekt. Denna och flera tidigare domar visar på motsatsen.

Vi hade riktiga pålar som vi tryckte mot kroppen. Bilden "photoshopades" i efterhand så det blev ännu mer verklighetstroget.

Bilden ingår nu i utställningen "In hate we trust" som turnerar Sverige runt. Temat är hatbrott mot HBT-personer. Alltför många homo- bi- och transpersoner trakasseras, förföljs, hotas, misshandlas, våldtas och till och med mördas på grund av sin sexuella läggning eller könsidentitet.

5 kommentarer:

barb michelen sa...

Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

Krassman sa...

Helt suveränt Hillevi. Har du sett vilka kommentarer jag fått från vissa när det gäller pastor Åke Green? Vilka människor det finns i detta land alltså.

CresceNet sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

Henke sa...

Hillevi är Du för att den holländska politikern Geert Wilders film visas i SVT? Det handlar om radikala islamister och de hatbrott dessa praktiserar mot tex kristna, judar, homosexuella o annat som tillhör ett västsamhälle. Dessa islamistkrafter vinner mark i Europa. Nu hoppas jag att du inte börjar komma med den politiska korrekthet som vanligtvis präglar sossarna när islamismen diskuteras.
Upp till bevis för det fria ordet och den från politiskt korrekthetn befriade öppna debatten

Den siste mohikanen sa...

Domar är komplicerade och den beskrivning du ger på din blogg är en aning knapphändig. Jag har lite svårt att tro att HD inte skulle dömt om det inte finns något mer i domslutet.